בית הכנסת סורינאם מוזיאון ישראל

לב ד.ע קבלן בנייה ראשי פרויקטים מיוחדים
שחזור והעתקת בית הכנסת המקורי בסורינאם.
בית הכנסת מהמאה ה-17 הוקם על ידי קהילת יוצאי ספרד באיזור סורינאם שבאיים הקריביים.
המבנה הוקם מקורות עץ בסגנון אירופאי ושימש את הקהילה עד סוף המאה ה -20.
עם דעיכת הקהילה החליטו במוזיאון ישראל על העתקתו למוזיאון בירושלים.
חברתנו קיבלה על עצמה את העברת השרטוטים שהתבססו על בית הכנסת המקורי לתכנון תלת מימד שכלל:
  • קונסטרוקציות פלדה ששימשו תשתית למבנה בית הכנסת.
  • מערכת חיפוי עץ על פי המבנה המקורי כולל כל קירותיו, כיפותיו והקמרונות השונים.
  • שחזור בשילוב עם נציגי המוזיאון של האלמנטים העתיקים בני כ -500 שנה ואשר כללו את ארון בית הכנסת, במת הקורא,בנייתם ושילובם בחלל המבנה.
  • שחזור בשילוב עם נציגי המוזיאון של מערכת הדלתות ומערכת החלונות המשלבים תאורה אחורית ומייצרים הדמיה של תאורה טבעית השוטפת את בית הכנסת.
  • רצפת העץ המקורית של בית הכנסת היתה רצפת חול שחידדה את הגלות והזמניות של היהודים במקום.
    גם הרצפה הועתקה על פי המודל המקורי ורצפת בית הכנסת היום הינה רצפת חול שאובה מחול בשילוב שבילי עץ לקהל המבקרים.
בית הכנסת תוכנן והועתק בשלמתו לאגף יודאיקה במוזיאון ישראל ירושלים.
העבודה כללה: תכנון, ניהול וביצוע של כל העבודות משלב הדמיית בית הכנסת המקורי והכנסתו למערכת הדמיית תלת מימד.
תכנון וחלוקת החלל ,עבודות תשתית הפלדה, עץ זכוכית חול וחומרי גמרים כולל מערכת חשמל תאורה וסאונד ושילוב האלמנטים המקוריים הסימבוליים היהודים.

משך העבודה כ 4 חודשים, ערך הפרויקט כשני מיליון ש"ח.